Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، صفر نصرالله زاده ظهر در پاسخ به سئوالات خبرنگاران در زمینه طرح موضوع حجاب و عفاف و رویکرد دانشگاه تبریز اظهار کرد: این پدیده در وهله اول زیرمجموعه زیست مؤمنانه و جزیی از اعتقادات شخصی است و در مرحله دوم این شاخص جز مولفه های فرهنگ ایرانی است و دانشگاه تبریز نیز مانند همه دانشگاه ها و به عنوان مشهد الشهدای دانشگاه های کشور پروتکل هایی در این زمینه دارد و رعایت حداقل حجاب الزامی است و در راستای حرکت به سمت جامعه ای با زیست مومنانه و در راستای اهداف دولت انقلابی به دنبال رعایت این پروتکل ها با زبان نرم و از طریق تدوین نظام نامه فرهنگی بر اساس اصول و قواعد ایرانی و اسلامی هستیم و رعایت این چهارچوب از مهر امسال برای همه دانشجویان الزامی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه تبریز گفت: خود را موظف به اجرای برنامه‌های فاخر فرهنگی می‌دانیم و معتقدیم این محیط خارج دانشگاه است که باید از آن متاثر شود نه اینکه دانشگاه از بیرون تأثیر بپذیرد و بر همین اساس ضمن تأکید بر رعایت پروتکل‌ها، به دنبال اقدامات فرهنگی اجتماعی هستیم که درون خود امر به معروف و نهی از منکر، جلسات مشاوره‌ای و اقدامات آگاهی دهنده را دارد و رفع مشکلات احتمالی حجاب و عفاف توسط همه حلقه های دانشگاه به ویژه اساتید به عنوان خط مقدم این جبهه مورد توجه خواهد بود.

وی با اشاره به وابستگی دانشگاه به دولت به لحاظ بودجه‌ای خاطرنشان کرد: بودجه دانشگاه‌ها در لایحه امسال به طور متوسط ۳۰ تا ۳۱ درصد افزایش یافته و هر چند عدالت در اختصاص بودجه‌ها رعایت شده اما اینکه کفاف هزینه‌ها را بدهد یا نه مسأله دیگری است و تلاش می‌کنیم از این نظر مستقل شویم چرا که اختصاص بودجه مولفه‌های متعددی از جمله جمعیت اساتید و دانشجویان و فضا دارد و بر همین اساس شاید دانشگاه همتراز با جمعیت بیشتر بودجه‌ای بیشتر نیز دریافت کند.

نصرالله‌زاده در خصوص موضوع کلیشه‌ای کاهش فاصله بین دانشگاه و صنعت نیز گفت: حل مشکل و مسأله جامعه از فلسفه‌های وجودی دانشگاه است و خوشبختانه در سال‌های اخیر این موضوع به یک گفتمان عمومی تبدیل شده و اراده تعامل بین دانشگاه و صنعت وجود دارد و شناخت درست این دو حلقه از یکدیگر لازمه افزایش ابن تعامل و ارتباط است و در این بین باید دانشگاه با شناخت درد و نیاز جامعه به سمت حل آنها خرکت کند.

وی هدف از ایجاد سامانه «نان» را در همین راستا ارزیابی و تصریح کرد: در این سامانه کشوری با اعلام نیاز از سوی جامعه و صنایع، اساتید نسبت به حل و ارائه راهکار آنها اقدام می‌کنند و علاوه بر آن دانشگاه تبریز سامانه ای را به طور مجزا خریداری کرده تا نیازهای استان و کشور را احصا و نسبت به رفع آنها طرح و راهکار ارائه کند و معاونت های فناوری و پژوهش دانشگاه نیز با ارتباط مستمر با جامعه به دنبال احصا نیازها و انجام طرح های تحقیقاتی مرتبط هستند.

رئیس دانشگاه تبریز به موانع اجرای طرح بحث همسان سازی هیأت های علمی نیز اشاره کرد و گفت: طبق تصمیم مجلس قرار شد موضوع بهبود معیشت این قشر به عنوان یک دغدغه عمومی  از یک منبع مشخص تامین اعتبار شود که چندان محقق نشد و تنها تا دی ماه سال گذشته پرداخت و پس از آن قطع شد که نارضایتی همکاران هیات علمی را به دنبال داشته و به طور جد پیگیر حل این مشکل هستیم و در جلسه ای در حضور رییس جمهور، وی بر لزوم کار کارشناسی دقیق و بی طرفانه برای حل این مشکل تأکید کرد.

وی در مورد تکلیف ارائه رشته زبان و ادبیات ترکی در دانشگاه تبریز نیز اطهار داشت: تشکیل هر رشته جدید با محدودیت‌های از جمله جذب هیات علمی روبروست و بر این اساس آمادگی خود را برای ارزیابی و جذب اساتید متقاضی در این زمینه اعلام می‌کنیم چرا که این امر لازمه ایجاد رشته و گرایش جدید است و به محض محقق شدن استانداردهای لازم نسبت به برگزاری این رشته اقدام خواهیم کرد.

 میزان مهاجرت دانشجویان و اساتید دانشگاه تبریز

مهاجرت دانشجویان نخبه موضوعی بود که نصرالله زاده  در مورد آن به خبرنگاران گفت: گزارش دقیق در خصوص مهاجرت دانشجویان و اساتید در دانشگاه تبریز به مراجع مربوطه ارایه کرده‌ایم و طبق ارزیابی‌ها این عدد زیر ۱۰ نفر و عموما از رشته‌های فنی است، هر چند حدود ۶۰ دانشجوی دانشگاه نیز مدارک خود را آزاد کرده‌اند اما آمار دقیقی در مورد اینکه این اقدام به مهاجرت آنها ختم شده یا نه، وجود ندارد و دلیل عمده آن نیز بحث اشتغال است که در صورت حل آن زمینه فعالیت این نخبگان در داخل کشور فراهم خواهد شد.

وی گسترش شرکت های دانش بنیان را از سیاست های اولویت دار دانشگاه تبریز دانست و تأکید کرد:  طبق هدف گذاری صورت گرفته در پایان چهار سال آینده باید تعداد شرکت های فعلی به حداقل چهار برابر افزایش یابد و بر این اساس مرکز رشد دانشگاه در کنار توسعه فیزیکی، ارتقا جایگاه نیز یافته و به پردیس فناوری و نوآوری تبدیل شده و در دو سال آینده به پارک علم و فناوری تبدیل شود که در این صورت دانشگاه تبریز به عنوان یکی از معدود دانشگاه های دارای این امکان در کشور محسوب خواهد شد و اقدامات لازم برای ایجاد مرکز رشد و نوآوری در پنج دانشکده از جمله دانشکده برق به عنوان مهاجر فرست ترین دانشکده نیز در حال انجام است.

رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: در سفر استانی رییس جمهور به آذربایجان شرقی ارقام قابل توجهی برای طرح‌ها ی عمرانی دانشگاه جذب شد و تنها ۵۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح پهنه علم و فناوری دانشگاه تبریز در ۵۰ هکتار از اراضی منطقه خلعت پوشان با امکان میزبانی از شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده چرا که مکان فعالیت یکی از محدودیت های اصلی این نوع شرکت هاست و تلاش می کنیم تا پایان ۱۴۰۱ حداقل ۲۰ شرکت در این محل مستقر شوند.

وی تصریح کرد: اگر همین نسبت برای پنج مرکز رشد در نظر گرفته شود زمینه فعالیت دست کم یکصد شرکت دانش بنیان در دانشگاه تبریز فراهم می شود و البته باید توجه داشت که صرف ایجاد شرکت دانش بنیان مسأله نیست بلکه نقش آفرینی و ایجاد فناوری و تولید انبوه محصول توسط این شرکت ها مورد نظر است و طرح پهنه علمی منطقه خلعت پوشان نیز با هدف تجاری سازی این تولیدات اجرا می شود و در کنار آن از خیران و سرمایه گذاران نیز انتظار همکاری در این خصوص را داریم.

نصرالله زاده در مورد اقدامات صورت گرفته برای استفاده دولت از نظرات اقتصادی اساتید دانشگاهی گفت: به دنبال برقراری این ارتباط از طریق استانداری هستیم و با توجه به علاقمندی مجموعه اجرایی استان در این زمینه در آینده شاهد اتفاقات مثبتی در این خصوص خواهیم بود و علاوه بر آن از این نظرات کارشناسی در توسعه خود دانشگاه و استان نیز بهره گرفته خواهد شد.

وی با اشاره به تبعات منفی همه گیری کرونا بر روند آموزش به ویژه در مراکز دانشگاهی اظهار داشت: البته این پدیده اثرات مثبتی نیز در ابداع روش های نوین آموزشی داشت و اگر آموزش مجازی به درستی اجرا شود، حتی شاید از آموزش حضوری نیز کارآمدتر باشد و با توجه به توسعه زیرساخت های آموزش غیر حضوری و الکترونیکی در دوران کرونا، می توان از امکانات فیزیکی که در نتیجه این نوع از آموزش های مجازی آزاد شده اند، برای بهره برداری مضاعف و ارتقا فعالیت های آموزشی استفاده کرد.

رییس دانشگاه تبریز در خصوص الزامات دانشگاه نقش آفرین در جامعه نیز گفت: باید نگرش عمومی به دانشگاه و وظایف آن و نیز وظایف متقابل دیگر حلقه های جامعه در قبال دانشگاه تغییر کند و با توجه به وجود اراده برای تغییر نگرش ها در مورد دانشگاه ها و نخبگان در دولت سیزدهم امیدواریم فرهنگ راحت طلبی و انتظار داشتن کار دفتری و اداری برای فارغ التحصیلان دانشگاهی تغییر کند و دانشجویان در کنار تحصیل علمی به دنبال مهارت آموزی و فراگیری تخصص های کاربردی نیز باشند.

انتهای پیام/ ۶۰۰۳۶

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس دانشگاه تبریز مهاجرت دانشجویان نخبه حجاب و عفاف خلعت پوشان دانشگاه تبریز ادبیات ترکی رئیس دانشگاه تبریز مهاجرت دانشجویان نصرالله زاده دانش بنیان دانشگاه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۴۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها

دانشگاه پیام نور اعلام کرد: دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشگاه از امروز می‌توانند محل آزمون پایان ترم خود را تغییر دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دانشگاه پیام نور در اطلاعیه‌ای از زمان تغییر محل آزمون مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشگاه خبر داد.

براین اساس، دانشجویان می‌توانند با پرداخت شهریه از ۸ تا ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از طریق سامانه گلستان به نشانی ؛ Reg.pnu.ac.ir نسبت به تغییر محل آزمون خود اقدام کنند.

کد خبر 748343

دیگر خبرها

  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها
  • کنایه وزیر خارجه اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز
  • فیلم| کارشناسان عرب‌زبان: حب و بغض را در مورد ایران کنار بگذاریم،راهبرد منطقه‌ای ایران باید در دانشگاه‌ها تدریس شود