Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مسئول آزمایشگاه واقعیت مجازی و افزوده دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به فعالیت این آزمایشگاه در درمان بیماری‌های روانی و جسمی، گفت: ما آمادگی داریم تا در حیطه‌هایی خارج از سلامت نیز با دانشگاه‌های مختلف همکاری کنیم.

دکتر طه صمد سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: آزمایشگاه واقعیت مجازی و افزوده با هدف به کارگیری فناوری‌های نوین vr و ar (مخفف کلمه‌های واقعیت‌های مجازی و افزوده) در دانشکده علوم پزشکی تبریز تاسیس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به کاربردهای مختلف این تکنولوژی‌ها در حوزه سلامت، افزود: در حوزه آموزش پزشکی می‌توان از این تکنولوژی‌ها در غالب شبیه سازهای آموزشی و در حوزه درمان نیز از طریق بازی‌ها و محیط‌هایی که طراحی شده است به توان بخشی و انجام حرکات فیزیوتراپی بیمار کمک کرد؛ هم‌چنین ورود به حوزه‌های روان درمانی با ایجاد یک محیط مجازی که در نهایت به بهبود وضعیت بیمار از طریق مداخلات شناختی و رفتاری کمک می‌کند، از دیگر کاربردهای این تکنولوژی‌ها است.

وی ادامه داد: از واقعیت مجازی و افزوده می‌توان برای یادگیری مباحث مختلف در حوزه سلامت، از آناتومی، که پایه ترین کاربرد این تکنولوژی است گرفته تا آموزش مدل‌های متنوع سه بعدی و ایجاد یک درک وشناخت بهتر روی یادگیرنده استفاده کرد.

سلطانی اظهار کرد: برای بکارگیری واقعیت مجازی و انجام طرح‌های پژوهشی در این حوزه، نیازمند فضای فیزیکی و مجموعه‌ای از سخت افزارها و نرم افزارهای مرتبط بودیم که با همت دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پژشکی تبریز و هدایت و اجرای پروژه توسط مرکز آموزش مجازی توانستیم آزمایشگاه واقعیت مجازی و افزوده را ایجاد کنیم.

وی با بیان این‌که در راستای بکارگیری واقعیت مجازی و افزوده در پزشکی به دو دسته متخصص نیاز داریم، گفت: دسته اول شامل متخصصان فناوری اطلاعات و سلامت و انفورماتیک پزشکی که به نوعی به آن‌ها تکنسین‌های فناوری پزشکی اطلاق می‌‍شود، بوده و دسته دوم نیز متخصصان بالینی و سلامت به خصوص پزشکانی هستند که ایده‌های اصلی را برای پیاده سازی در اختیار قرار می‌دهند.

وی با اشاره به زیست بوم دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نگاهی که این دانشگاه به فناوری‌های نوین به خصوص در حوزه آموزش دارد، افزود: در دوران پیش از وقوع پاندمی کرونا، ما یک سابقه تقریبا پنج ساله در حوزه مجازی داشتیم و با وجود تامین سخت تجهیزات و مشکلاتی که در تحریم‌ها و افزایش هزینه‌ها اتفاق افتاد توانستیم این آزمایشگاه را با تجهیزات پیشرفته‌ در اختیار محققان و دانشجوها قرار دهیم.

مسئول آزمایشگاه واقعیت مجازی و افزوده دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: هدف و اولویت اصلی ما در تاسیس این آزمایشگاه، تربیت نیروهای تخصصی است زیرا پشرانه اصلی پروژه‌های فناوری اطلاعات، نیروی انسانی متخصص بوده و تجهیزات در اولویت دوم قرار می‌گیرند.

وی با بیان این‌که برای اجرای پروژه‌های واقعیت مجازی و افزوده یکسری تخصص‌هایی از جمله مهمترین آن‌ها، مدل سازی سه بعدی لازم است، افزود: این نوع مدل سازی در حوزه معماری و طراحی خودرو قبلا وجود داشته و اکنون باید این تخصص را به سمت طراحی مدل‌هایی از اعضای بدن و فرایند و رویه‌های درمانی در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها بیاوریم. در واقع در این راستا باید یک تجسم فضایی اتفاق بیافتد تا سپس این تجسم فضایی طراحی شود.

وی ادامه داد: این تجسم فضایی را با نرم افزارهای مختلف می‌توان انجام داد و عمدتا در بازی‌های کامپیوتری نیز می‌توان محیط‍‌های سه بعدی را به خوبی مشاهده کرد.

سلطانی با اشاره به مهارت برنامه نویسی در حوزه واقعیت مجازی و افزوده، گفت: در این راستا ما می‌توانیم با محیطی که در بستر مجازی ایجاد می‌شود، تعامل برقرار کنیم. مثلا یکی از ابزارهای جراحی را بتوانیم در دنیای مجازی در دستمان بگیریم که این امر با با برنامه نویسی انجام می‌شود. تخصص مهم دیگر نیز پژوهش و توسعه در این حوزه است و ما باید در این راستا پژوهشگرانی داشته باشیم که بتوانند محصولات تولیدی این حوزه را به صورت مناسبی در انجام مداخلات آموزشی و درمانی بکار گیرند و نتایج آن را گزارش دهند.

وی در خصوص موضوع واقعیت مجازی و افزوده نیز اظهار کرد: از این ویژگی تاکنون در حوزه‌های بسیار متنوعی از بخش سلامت شامل حوزه روان، توانبخشی، شبیه سازهای پزشکی (مثل آندوسکوپی) استفاده شده است که اگر بدون تمرین کافی، کاربر و متخصص بخواهند روی انسان واقعی این کارها را انجام دهند، قطعا می‌توانند منجر به آسیب‌هایی شوند و خطاهای پزشکی ایجاد کنند.

وی افزود: ما توانستیم دانشگاه علوم پزشکی را به سمتی حرکت دهیم که با طراحی و تولید شبیه سازهایی، پزشکان این مجموعه بتوانند قبل از این‌که وارد فیلد تخصصی شوند، در محیط مجازی همراه با دستگاه‌هایی که وجود دارد تا حس واقعی را القا کند، بارها آزمون و خطا کنند.

مسئول آزمایشگاه واقعیت مجازی و افزوده دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به استفاده از واقعیت مجازی در درمان بیماران اسکیزوفرنیک، گفت: محیطی را برای بیمارانی که در بیمارستان بستری بوده و امکان خروج را نداشتند، آماده کردیم و آن‌ها از این طریق توانستند گردشی در شهری مجازی داشته باشند. از این طریق هم‌چنین مداخلات شناختی و رفتاری بر روی بیماران انجام شده و احساسشان نسبت به محیط با کمک متخصصان روانشناختی عوض شده است.

وی ادامه داد: وقتی به این توانمندی‌ها رسیدیم، دیدیم که می‌توانیم اقداماتی خارج از حوزه سلامت را نیز انجام بدیم و سرویس‌ها و خدماتی را در اختیار مراکز مختلف و سایر دانشگاه‌ها قرار دهیم که از جمله این خدمات، برگزاری تورهای مجازی است.

وی افزود: در راستای تهیه این تورها، می‌توان محیط‌های سه بعدی را تصویر برداری کرد و در قالب یک تور کاملا مجازی در اختیار مراکز قرار داد تا مخاطبان قبل از این‌که در آن مراکز حاضر شوند، بتوانند گردشی از آن مجموعه داشته باشند.

سلطانی با اشاره به اجرای این تور مجازی برای موزه دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان‌ها و مرکز نوآوری این دانشگاه، گفت: این کار علاوه بر جنبه تبلیغاتی، یک دید کاملی به مخاطبان و دانشجویان می‌دهد و این محیط را کاملا معرفی می‌کند.

وی تاکید کرد: وقتی صحبت از مدل سازی سه بعدی می‌شود، بحث بازی سازی هم کنار آن می‌آید. اگر بتوانیم مدل سه بعدی یک محیط بیمارستان را بسازیم، می‌توانیم در آن محیط یک سناریوی بازی هم طراحی کنیم که مثلا انجام بخیه یا جراحی را انجام بگیرد.

وی افزود: از ظرفیت این فناوری می‎‌توان فارغ از بخش سلامت، در حوزه‌های صنعتی دیگر چون گردشگری و ... بهره برد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی تکنولوژي دانشگاه علوم پزشکی تبریز سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۷۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش کلینیک تخصصی درمانی محمد شهر کرج

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ صیادی رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز در این آیین گفت: عملیات ساخت این کلینیک با مشارکت بنیادخیریه پورکاشانی از سال ۹۷ با زیر بنای سه هزار متر مربع در چهار طبقه آغاز شد.

وی ادامه داد: بنیاد مذکور ۲ هزارو۷۰۰ میلیارد ریال و دانشگاه علوم پزشکی البرز یک هزارو۵۰۰ میلیارد ریال برای ساخت وتجهیز این مجموعه هزینه کرده اند.

صیادی افزود: این کلینیک درمانی دارای بخش های اطفال، داخلی، عفونی، قلب، دندانپزشکی، ارتوپدی، زنان و تغذیه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز خاطر نشان کرد: مرکز درمان اعتیاد بیمارستان امام حسین (ع) امروز نیز افتتاح و به بهره برداری رسید.

صیادی حضور و نقش خیرین در بخش سلامت و اعتلا بهداشت و درمان استان را پررنگ و اثرگذار دانست و بر مردمی سازی سلامت در تمام بخش ها تاکید کرد 

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی یک دستگاه ام.آر.آی نسل جدید در مجتمع درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه
  • دستگاه ام.آر.آی نسل جدید در مجتمع درمانی امام رضا (ع) کرمانشاه
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • گشایش کلینیک تخصصی درمانی محمد شهر کرج
  • طب ایرانی می تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز