Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به موفقیت‌های این دانشگاه در حوزه پژوهش، گفت: دانشگاه تبریز در سال ۹۷، سیزدهمین دانشگاه در بین دانشگاه‌های سراسر کشور بود اما امسال این دانشگاه توانسته جایگاه خود را به مرتبه هفتم بین دانشگاه های کشور برساند و دومین دانشگاه جامع کشور بعد از دانشگاه تهران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میررضا مجیدی روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه، در نشستی با اصحاب رسانه گفت: این موفقیت ناشی از ارتقای همکاری بین المللی دانشگاه در طول دو سال گذشته بوده و در این راستا توانستیم تفاهم نامه‌ای را با معاونت پژوهش و فناوری ترکیه امضا کنیم تا پروژه‌های مشترک بین این دو کشور افزایش یابد؛ هم‌چنین پروژه‌های مشترکی را نیز با دانشگاه‌های مختلف اروپایی و استرالیایی از جمله دانشگاه سالزبورگ اتریش را داریم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه نیز در طول دو سال گذشته از ۷۰ نفر به ۶۷۰ نفر افزایش یافته که اغلب هم اهل عراق هستند و باقی از کشورهای اروپایی، ترکیه و آذربایجان پذیرش شده‌اند و عمدتا علاقه به رشته‌های علوم انسانی دارند.

وی ادامه داد: رتبه جهانی این دانشگاه از لحاظ رشته‌های دانشگاهی در رشته‌هایی هم‌چون مهندسی آب و مهندسی عمران به زیر ۲۰۰ و از لحاظ رشته‌های برق، مکانیک و شیمی به زیر ۳۰۰ در دنیا رسیده‌ است.

مجیدی با اشاره به افزایش رتبه عمومی دانشگاه تبریز در سطح جهانی، اظهار کرد: توانستیم رتبه خود را ۱۰۰ مرتبه بهبود بدهیم و از ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ به ۸۰۰ تا ۹۰۰ برسانیم.

وی در خصوص فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه تبریز در دوران کرونا، گفت: پس از شیوع کرونا در کشور، اولین مایع ضدعفونی در تبریز توسط مرکز فناوری و نوآوری دانشگاه تبریز در عرض کمتر از ۲۴ ساعت به میزان بالایی تولید شد و حتی مجلس شورای اسلامی نیز تقاضای دریافت این مایع را داشت.

وی با اشاره به فعالیت ۱۶ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد این دانشگاه، افزود: پیشنهاد ساخت واکسن حاوی آنتی بادی خالص، دستگاه تصفیه هوا مبتنی بر گاز ازن مناسب برای ضدعفونی، دستگاه میوه خشک کن  و ... از جمله موارد پژوهشی دانشگاه بوده است.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به تداوم آموزش دانشگاه‌ها پس از شیوع بیماری کرونا در کشور، گفت: برای ارائه آموزش مجازی، باید یکسری زیرساخت‌هایی برای حضور دانشجویان در بستر اینترنت فراهم می‌شد اما دانشگاه تبریز از جمله دانشگاه‌هایی بود که با وجود داشتن دفتر آموزش مجازی اما زیرساخت لازم جهت حضور کل دانشجویان دانشگاه را نداشت.

وی متذکر شد: اما توانستیم با ایجاد وقفه‌ای کوتاه در آموزش و از روز ۲۶ اسفندماه، دستگاه‌های لازم را خریداری کنیم و از دوم فروردین ماه همکاران بخش آی تی به صورت شبانه روزی فعالیت خود را آغاز کرده و از ۱۶ فروردین ماه به صورت رسمی، آموزش مجازی دانشگاه تبریز را با حضور ۲۶ هزار دانشجو آغاز کنیم.

وی در خصوص نحوه اعمال فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه در دوران کرونا، گفت: برنامه ریزی کردیم تا دانشجویان بومی مقاطع تحصیلا تکمیلی به صورت حضوری و انفرادی در آزمایشگاه حضور یابند و سپس از اواخر مردادماه سالجاری، خوابگاه‌ها با نظر استاد راهنما و هماهنگی دانشکده‌ برای حضور ۶۰ دانشجوی غیربومی کارشناسی ارشد و دکتری آماده شد.

مجیدی با اشاره به برگزاری مجازی تمامی دفاعیات پایان نامه‌ها در ترم قبلی، گفت: در ترم جاری با افزایش تعداد دانشجویان، تعداد سامانه دانشگاه برای برگزاری مجازی رویدادها به سه سامانه ارتقا یافت و در این راستا یکی از سامانه‌ها فقط برای برگزاری همایش‌ها و سمینارها، یک سامانه برای بستر آموزش مجازی دانشجویان کارشناسی و دیگری برای آموزش تحصیلات تکمیلی اختصاص یافته است.

وی با بیان این‌که کرونا یک بستر مهم برای آموزش مجازی دانشجویان را ارائه داد، اظهار کرد: قرار بود تا ۱۰ سال آینده آموزش مجازی، دفاعیات مجازی، آزمون‌های مجازی و ... را با حرکت لاک پشتی در سطح دانشگاه اعمال کنیم اما کرونا باعث شد تا این پروسه با وجود کمبودها و مشکلات زیرساختی در عرض یک سال طی شود و اکنون به مرحله‌ای رسیدیم که آموزش مجازی با آموزش حضوری تفاوتی نداشته و از این طریق عدالت آموزشی برقرار می‌شود.

وی متذکر شد: برای برگزاری دروس عملی کارشناسی نیز خوابگاه‌های دانشگاه آماده پذیرش دانشجویان غیربومی بوده و در این راستا این دروس با تعداد کم دانشجویان توسط دانشکده‌ها برگزار خواهد شد.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به برگزاری ۶۸۰ برنامه فرهنگی در دانشگاه تبریز، اظهار کرد: راه اندازی خانه فرهنگ، برگزاری جلسات ویژه برای مسائل آسیب اجتماعی با حضور مسئولان استانی و اساتید حوزه، برگزاری رویداد شتاب دانش کار و رویداد شتاب تخصصی سبک زندگی ایرانی اسلامی و ۱۰۰ ها برنامه تولید محتوا نیز از جمله اقدامات دانشگاه تبریز در بخش فرهنگی بوده است.  

وی با اشاره به ارتقای سطح خوابگاه‌های دانشگاه تبریز از سطح سه و چهار به سطح یک و دو، گفت: اولین دانشکده فنی مهندسی فرایند با محوریت تربیت نیروی کار ماهر برای نیاز صنعت و بازار کار توسط فرزندان خیر مرحوم مقیمی اصل در دانشگاه تبریز با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان کلنگ زنی شده است. این دانشکده تا سه سال آینده افتتاح خواهد شد.

وی در خصوص طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر منطقه‌ای کردن جذب دانشجویان دانشگاه‌ها، گفت: بر اساس این طرح، وزارت علوم باید اختیارات خود را به هر منطقه بدهد و یک دانشگاه در این مناطق مسئولیت ساماندهی دانشگاه‌ها دیگر را برعهده بگیرد.

مجیدی افزود: منشا پیدایش چنین طرح و آمایشی نیز کاهش گنجایش دانشگاه‌ها برای افزایش جذب دانشجو است، زیرا تعداد دانشجویان سطح کشور در سال تحصیلی ۹۲_۹۳ بالغ بر چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود که امسال به سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر کاهش یافته و دانشجویان استان نیز از تعداد ۲۰۷ هزار دانشجو به ۱۳۳ هزار نفر رسیده است.

وی ادامه داد: در راستای این طرح که بر پایه تمرکززدایی بنا شده است، یک شورای مدیریت استانی آموزش عالی در استان‌ها به ریاست یک دانشگاه تشکیل می‌شود و سیاست گذاری‌ها در خصوص جذب دانشجویان، حذف برخی رشته‌ها، تجمیع برخی دانشگاه‌ها و ... انجام می‌گیرد و سپس این تصمیمات و مصوبات به وزارت علوم ارجاع داده می‌شود.

وی با اشاره به سوق یافتن دانشگاه‌های استان به سمت افزایش پذیرش دانشجویان بومی افزود: در این راستا هیچ دانشگاه دولتی در استان تجمیع نخواهد یافت ولی قرار است تا برخی رشته‌های جدید در دانشگاه‌های استان وارد شود؛ مثلا برای منطقه مراغه که دارای موقعیت ویژه کشاورزی است، بایستی رشته‌های کشاورزی توسعه یابد.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این‌که ورود خیران به دانشگاه‌ در تبریز چندان فرهنگ سازی نشده است، گفت: آقای علی پولاد در سال ۹۴ با ریاست قبلی دانشگاه، تفاهم نامه‌ای را جهت تقدیر و حمایت از دانشجویان برتر دانشگاه با مبلغ مجموع ۲۰ هزار دلار امضا کرده و تا کنون نیز هر ساله جشنواره‌ای با این عنوان برگزار می‌شود.

وی افزود: در این راستا در سال ۹۴، به ۱۲ دانشجوی دانشگاه تبریز در مجموع مبلغ ۷۰ میلیون تومان، در سال ۹۵ به ۱۳ دانشجوی دانشگاه تبریز مبلغ ۷۷ میلیون تومان، در سال ۹۶ به ۵۴ دانشجوی برتر دانشگاه‌های متخب استان مبلغ ۱۹۱ میلیون تومان، در سال ۹۷ به ۱۰۰ دانشجوی برتر استان مبلغ ۳۴۳ میلیون تومان و در سال ۹۸ نیز به ۲۰۰ دانشجوی برتر استان بیش از یک میلیارد تومان توسط علی پولاد جایزه نقدی اهدا کرده است.

وی در بخش دیگر از سخنان خود، در خصوص حل موضوع پروژه‌های ناتمام دانشگاه، گفت: یک مجموعه خوابگاه اضافی ۱۹۰ واحدی دانشگاه تبریز واقع در شهرک امام را به مزایده می‌گذاریم تا با فروش این واحدها، پروژه‌های ناتمام دانشگاه از جمله سلف مرکزی و پروژه ۱۰ ساله خوابگاه کرکج را به اتمام برسانیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی رئیس دانشگاه تبریز دانشگاه تبریز میلیون تومان آموزش مجازی دانشگاه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۵۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ اهمیت علوم انسانی به بعد ذهنی، فکری، روانی و معنوی انسان مربوط می‌شود. هر چه این بعد از انسان بودن و نیاز‌های مربوط به آن بیشتر مورد نظر باشد، علوم انسانی نیز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ بنابراین اگر علوم انسانی را به معنای دیگر علوم فرهنگی بنامیم؛ زیرا فرهنگ عامل اصلی رشد و کمال انسان تلقی می‌شود، پس علوم انسانی به‌طور عام کلمه، علومی هستند که با چگونگی رشد و کمال و پیشرفت انسان سروکار دارند؛ بنابراین به میزانی که این امور در زندگی انسان اهمیت دارد، به همان میزان علوم انسانی نیز اهمیت می‌یابد این بخش از علوم انسانی با روان و ذهن و فکر انسان و یا به عبارتی دیگر با نیاز‌های معنوی انسان سروکار دارد.

روند کنونی پیشرفت کشور نشان می‌دهد نیاز جدی به نظریات بومی و کاربردی در حوزه علوم انسانی به شدت در فضای مدیریتی جامعه احساس شده و نقطه تمرکز علمی کشور به‌زودی به رشته‌های علوم انسانی منتقل خواهد شد. به همین دلیل می‌توان پیش‌بینی کرد که در آینده نزدیک شاهد مطالبه و توجه جدی همه حوزه‌های اجرایی و مدیریتی کشور، به متخصصان و صاحب‌نظران رشته‌های مختلف علوم انسانی خواهیم بود.

این امر موجب تخصصی شدن رشته‌های علوم انسانی و توسعه حوزه‌های میان‌رشته‌ای در فضای دانشگاهی بوده و دانش‌آموزانی که در چند سال آتی در این رشته‌ها مشغول به تحصیل خواهند شد، بار سنگینی بر دوش دارند.

اگر کمی به فضای تحولات علمی ایران توجه کنیم و ساختار سیاست‌های کلانی که در فضای علمی در مراکز مدیریتی ایران در حال تصویب هستند را مورد بررسی قرار دهیم به‌وضوح می‌توان نشان داد که کشور، به شکلی همه جانبه به سمت تمرکز بر علوم انسانی و تلاش برای جنبش و تحول علمی در این حوزه پیش می‌رود؛ بنابراین می‌توان امیدوار بود که در بازه ده ساله آینده، جایگاه این علوم در فضای علمی کشور کاملاً متحول شده و طبعاً شاهد فضایی بسیار پرشور در حوزه علوم انسانی باشیم.

بر همین اساس به سراغ رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد رفتیم و درباره فعالیت‌های دانشکده علوم انسانی این واحد دانشگاهی به گفت‌وگو نشستیم.

رؤیا افراسیابی عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی و رئیس دانشکده علوم انسانی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به سؤال دانشکده علوم انسانی شامل چه رشته‌های می‌شود، بیان کرد: در دانشکده علوم انسانی بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ دانشجو در ۱۷ رشته مختلف در مقاطع گوناگون از کاردانی تا دکتری مشغول تحصیل هستند. رشته‌های پرطرفدار این دانشکده شامل روانشناسی در همه مقاطع تحصیلی (در مقطع دکتری شامل رشته‌های روانشاسی تربیتی، روانشناسی عمومی و مشاوره)، رشته علوم تربیتی در همه مقاطع (گرایش ارشد برنامه‌ریزی درسی و گرایش ارشد و دکتری مدیریت آموزشی)، رشته آموزش ابتدایی در مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، رشته تربیت‌بدنی و علوم ورزشی در همه مقاطع (گرایش ارشد و دکتری فیزیولوژی ورزشی و ارشد حرکات اصلاحی)، رشته حقوق، رشته مدیریت بازرگانی در همه مقاطع تحصیلی (ارشد مدیریت بازرگانی و دکتری مدیریت دولتی-مدیریت منابع انسانی)، علوم قضایی، حسابداری و. است.

آنا: دانشجوی دختر از رشته‌های علوم انسانی بیشتر استقبال می‌کند یا دانشجوی پسر؟

افراسیابی: با توجه به شرایط عمومی جامعه، وضعیت اشتغال عموماً بیشتر دانشجویان دختر جذب دانشگاه‌ها می‌شوند و این امر در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشکده علوم انسانی هم مستثنی نیست.

آنا:‌ امکانات آموزشی و کمک‌آموزشی در دانشکده در چه سطحی است؟

افراسیابی:  کلاس‌های دانشکده مجهز به دیتا پروژکتور هستند از دیگر امکانات می‌توان به کتابخانه، لابراتوار زبان برای استفاده دانشجویان زبان انگلیسی، سالن اجتماعات دانشکده برای برگزاری کارگاه‌ها و سمینارها، اتاق دفاع برای برگزاری جلسات دفاع دانشجویان تحصیلات تکمیلی، سوله‌های ورزشی و همچنین کارگاه روانشناسی برای دانشجویان رشته روانشناسی اشاره کرد.

این دانشکده دارای دو فصلنامه علوم تربیتی و تاریخ است. همچنین انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی در رشته‌های مختلف توسط دانشجویان و با مساعدت و مشارکت استادان شکل گرفته و دانشجویان در آنها مشغول فعالیت هستند که این امر منجر به پویایی و نشاط در دانشجویان می‌شود.

آنا:‌ اکنون چگونه از پایان‌نامه‌های تحقیقاتی یا ایده‌های کارآفرینی حمایت می‌شود؟

افراسیابی:  برای انجام بهینه پایان‌نامه‌ها و استفاده از نتایج کاربردی آنها، ارتباطات خوبی با نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف وجود دارد و برخی از پایان‌نامه‌ها در قالب طرح‌های پژوهشی به حل مشکلات سازمان‌ها کمک می‌کنند.

آنا:‌ تعداد استادان عضو هیئت علمی دانشکده شما چقدر است؟

افراسیابی:  تعداد ۳۰ عضو هیئت علمی در دانشکده علوم انسانی مشغول به فعالیت و تدریس هستند.

آنا:‌ با توجه به اهمیت رشته‌های علوم انسانی در سطح کشور وضعیت این رشته را در سطح استان و دانشگاه آزاد استان چگونه ارزیابی می‌کنید؟

افراسیابی:  دانشجویی که به درستی در فضای آموزش علوم انسانی تربیت شده باشد، دارای ذهنی چندبعدی و توانمند در حوزه‌های مختلف خواهد بود که با ورود به هریک از رشته‌های دانشگاهی مرتبط با علوم انسانی، می‌تواند موفق و منشأ اثر باشد. به‌ویژه برای بانوان که حضور اجتماعی آنان در حوزه‌های کلان و زیربنایی بیشتر مثمر ثمر است، ورود به علوم انسانی، بسیار راهگشا خواهد بود.

با توجه به رشته‌های پر متقاضی و ارائه خدمات مناسب، امکانات آموزشی و پژوهشی و استادان توانمند رشته‌های دانشکده علوم انسانی از مقبولیت شایسته‌ای در سطح استان برخوردار بوده و افزایش آمار ثبت‌نام در رشته‌ها خود گویای جایگاه عالی این دانشکده در سطح استان است.

آنا:‌ درباره طرح‌های پژوهشی، کتاب، مقالات و پایان‌نامه‌های اعضای هیئت علمی و دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده و جایگاه پژوهشی آن در دانشگاه توضیحی ارائه فرمایید؟

افراسیابی: هر ساله اعضای هیئت علمی این دانشکده قرارداد‌هایی را در قالب طرح‌های پژوهشی با سازمان‌های مختلف منعقد می‌کنند و ارتباط خوبی بین اعضای هیئت علمی و بخش تحقیق و توسعه سازمان‌های مختلف استان وجود دارد.

درباره ظرفیت همکاران و دانشجویان این دانشکده همین بس که اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این واحد هر ساله در زمره پژوهشگران برتر استان قرار می‌گیرند و هر ساله مقالات علمی و علمی پژوهشی توسط استادان در مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ می‌شوند که خود در معرفی توان علمی همکاران و دانشجویان نقش مؤثری دارد.

آنا:‌ آیا به نظر شما دانشگاه توانسته در رسالت خود مبنی بر تأثیرگذاری علمی و فرهنگی در سطح استان موفق باشد و در این زمینه چه پیشنهادی دارید؟

افراسیابی: یکی از مهم‌ترین پیامد‌های دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان سازمان اجتماعی، تغییر در بافت اجتماعی و فرهنگی شهر‌هایی است که دانشگاه در آن تأسیس شده این دانشگاه توانسته در افزایش مشارکت زنان در جامعه، بهبود روابط اجتماعی بین مردم و افزایش گرایش به ادامه تحصیل بین دانش‌آموزان تأثیرگذار باشد.

به‌طور کلی امید به بهبود وضعیت زندگی بین مردم افزایش یافته و به نظر می‌رسد که این عامل موجب کاهش مهاجرت شهروندان به شهر‌های دیگر به امید زندگی بهتر، شده است. دانشگاه باعث ارتباط بهتر بین افرادی که زبان و گویش‌های مختلفی دارند، شده و دانشجویان این دانشگاه به‌عنوان سفیران فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و علمی در سطح جامعه توانسته‌اند نقش مؤثری در حفظ آداب‌ورسوم، ورزش‌های سنتی و باستانی، همسو شدن با تغییرات فرهنگی با حفظ سنت‌ها، مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی در قالب جهاد سازندگی، مددکاری اجتماعی و فعالیت‌های خیرخواهانه، برگزاری مناسبت‌های مذهبی و فرهنگی داشته باشند.

آنا: سخن آخر...

افراسیابی: انجمن‌های ورزشی در زمره انجمن‌های فعال دانشجویی هستند که توسط خود دانشجویان اداره می‌شود و برنامه‌های مفرح ورزشی در قالب طبیعت‌گردی و مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف را برنامه‌ریزی و برگزار می‌کنند. تعدادی از دانشجویان این رشته تحصیلی عضو تیم‌های مختلف ورزشی استان و تیم ملی کشور در رشته‌های مختلف هستند که حائز مقام‌های قهرمانی در سطح ملی و بین‌المللی در رشته‌های مورد فعالیت خود هستند که خود برگ زرینی در عملکرد بهینه رشته‌ها و گرایش‌های مختلف دانشکده علوم انسانی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد باشد.

گفت‌وگو از لادن لنگری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضداسرائیلی پیوستند
  • دانشجویان فرانسوی هم به اعتراضات ضد اسرائیلی پیوستند
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد