Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@12:09:29 GMT

رتبه 14 ایران در حوزه علم و پژوهش در دنیا

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۰۶۶۸

رتبه 14 ایران در حوزه علم و پژوهش در دنیا

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علیرضا منادی امروز در نشست روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان آذربایجان‌شرقی ضمن ابراز خشنودی از حضور در جمع دانشگاهیان اظهار داشت: اکثر دانشگاههای استان مولود انقلاب هستند و در حالی که قبل از انقلاب تنها یک دانشگاه فعال در استان وجود داشت به برکت انقلاب اسلامی چندین دانشگاه وزین در استان فعالیت می‌کنند و بعنوان تابلوی انقلاب نشان دهنده فعالیت‌ها و موفقیت‌های کشور در حوزه علم و پژوهش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کسب رتبه 14 در میان کشورهای جهان در حوزه علم و پژوهش را ثمره تلاشهای صادقانه دانشگاهیان برشمرد و افزود: با وجود شرایط تحریمی سخت فعالیت‌های دانشگاهیان افتخار و امیدواری را در جامعه ایجاد کرده است و اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس که اکثرا از قشر دانشگاهی هستند آماده حمایت و همکاری کامل از دانشگاهها در راستای رشد علم و دانش در کشور هستند.

منادی با اشاره به برخی از مصوبات و تصمیم‌گیری‌های انجام شده در کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس از قبیل طرح جهش تولید دانش بنیان، پذیرش دانشجو کارشناسی ارشد در رشته‌های کم رقابت در شرایط کرونا افزود: این طرح‌ها در صورت نهایی شدن و تصویب در صحن علنی مجلس می‌­توانند کمک شایانی به دانشگاه‌ها بنمایند و در عین حال ضروری است دانشگاه‌ها ضمن آسیب‌شناسی آموزش مجازی و حل مشکلات موجود در این زمینه تدابیر بهتری در خصوص آموزش در ایام کرونا بعمل آورند.

رئیس کمسیون تحقیقات مجلس جذب دانشجوی خارجی، جذب حمایت ایرانیان مقیم خارج از کشور اعم از استاد و دانشجو، ایجاد مراکز دانش بنیان را از مهم‌ترین راهکارهای دانشگاه‌ها برای حل مشکلات برشمرد و افزود: اعتبارات زیادی از طرف دولت، مجلس و صندوق نوآوری و شکوفایی در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تخصیص یافته است که لازم است دانشگاه‌ها ضمن نظارت بر امور آموزشی اساتید و دانشجویان، میزان خروجی دانشگاه‌ها از محل فعالیت‌های دانش بنیان و فناورانه را افزایش داده و از اعتبارات بیشتری بهره‌مند شوند.

روح الله متفکر آزاد عضو هیئت رئیسه مجلس و کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس و همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز از دیگر سخنرانان جلسه ضمن ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت‌های این کمسیون در عرصه‌های مختلف مخصوصا طرح جهش تولید دانش بنیان از روسای دانشگاه‌ها خواست با ارائه راهکار، تشریک مساعی و بهره‌مندی از تجربیات مثبت همدیگر زمینه را برای گسترش فعالیت های دانش بنیان در دانشگاه‌های استان فراهم کنند.

میررضا مجیدی رئیس دانگشاه تبریز با اشاره به اهمیت خرد جمعی و برخی از تصمیمات ارزنده روسای دانشگاههای استان آذربایجانشرقی در خصوص مسائل آموزشی دانشگاهها افزود: تصمیمات سازنده این جمع در خصوص مسائل تعطیلی دانشگاهها، آموزش مجازی، نحوه برگزاری آزمون‌ها و سایر مسائل دوران کرونا براساس خرد جمعی اتخاذ شده و خوشبختانه این تصمیمات مورد اقبال وزارت عتف نیز قرار گرفته است.

وی افزود: حضور این نمایندگان در کمسیون آموزش مجلس فرصت مغتنمی فراهم نموده است تا روسای دانشگاه‌ها ضمن طرح دغدغه ها و مسائل موجود در دانشگاهها، با تشریک مساعی و بهره‌گیری از خرد جمعی بتوانند راهکارها و پیشنهادات سازنده‌ای را ارائه کنند.

در ادامه جلسه روسای دانشگاههای صنعتی سهند، هنر اسلامی تبریز، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه مراغه، دانشگاه جامع علمی و کاربردی، دانشگاه فنی و حرفه ای استان، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، مرکز آموزش عالی سراج و نماینده موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی استان، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، دانشگاه پیام نوراستان و دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان با ارائه گزارش اجمالی موفقیت ها و عملکرد دانشگاه متبوع به بیان مشکلات، درخواست ها و ارائه راهکار در زمینه های مختلف پرداختند که از اهم آنها می‌توان به وضعیت استخدامی نیروی انسانی اعم از اعضای هیئت علمی و کارکنان، تخصیص کامل بودجه و اعتبارات لازم، ساماندهی و ادغام برخی رشته‌ها و واحدهای دانشگاهی، لزوم حمایت از فعالیت‌های کارآفرینی و جامعه محوری دانشگاه‌ها، نحوه گسترش همکاری‌ها و تعاملات دانشگاهها در سطح استان و کشور و عرصه بین‌المللی، استفاده دانشگاه‌ها از فضا و امکانات آموزشی مازاد یکدیگر، لزوم طرح اصلاح اساسنامه دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی و آزاد در مراجع ذیصلاح قانونگذاری اشاره کرد.

انتهای پیام/60001

 

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آموزش علم پژوهش دانش رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تبریز خبرگزاری فارس فارس تبریز تحقیقات دانشگاه نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس دانشگاه هنر سراج روسای دانشگاه تحقیقات مجلس کمسیون آموزش دانشگاه ها دانش بنیان فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۰۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست مشترک با مدیرعامل بانک ملت یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۳ را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه‌ها خواهد بود. سال ۱۴۰۲ همکاری خوبی را با ۳ بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود ۷ هزار میلیارد تومان (۷ همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان (۳ همت) پرداخت و منجر به ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شد که رقم قابل‌توجهی در راستای کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ است.

وی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و افزود: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد.

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد.

در ادامه این نشست، مدیرعامل بانک ملت تاکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند.

دکتر فرشید فرخ نژاد افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره ۱۸) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم.

وی تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده کند.

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد.

دکتر روح‌الله ذوالفقاری افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و طی دو سال اخیر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • محمدرضا مقدسی عضو شورای سیاستگذاری جایزه ملی سرآمدان ایران شد
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور